Författarföreningar

Society of Authors är fackförening för professionella författare, illustratörer och litterära översättare i Storbritannien. Society of Authors grundades 1884 och främjar medlemmarnas intressen och skyddar deras rättigheter. Den representerar för närvarande cirka 12 000 författare, illustratörer och litterära översättare i Storbritannien.

Föreningar för författare

Författarföreningar är en fantastisk plats för att träffa och nätverka med andra författare. Dessa grupper anordnar ofta konferenser och tävlingar och kan hjälpa dig med ditt hantverk. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren författare kan en förening ge din karriär ett uppsving och hjälpa dig att bli en bättre författare. Du kan hitta en förening i din region eller på nätet.

Fördelarna med skrivföreningar sträcker sig längre än att bara koppla ihop dig med andra författare. Medlemskap i dessa grupper kan leda till exklusiva nätverksmöjligheter, och de kan också hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om branschens trender. Dessutom erbjuder de författare ekonomiskt stöd vid ekonomiska svårigheter.

Nationella författarföreningen

National Writers Association representerar frilans- och kontraktsförfattare i USA. Bland medlemmarna finns författare som skriver böcker, noveller och tekniska texter. Det finns även poeter och andra konstnärer. Dess uppgift är att främja författarnas intressen och yrkesmässiga utveckling. Medlemmarna omfattar allt från frilansare och affärsskribenter till journalister och poeter.

NWA grundades den 19 november 2022 och är en yrkesorganisation för författare. Den erbjuder en rad olika tjänster till sina medlemmar, bland annat kontraktsrådgivning, hjälp vid klagomål och utbildning av medlemmar. Medlemmarna har också tillgång till presskort, författarvarningar och andra resurser. Organisationen erbjuder också gruppsjukförsäkringar och ger ut olika publikationer.

Föreningen för kattskribenter (Cat Writers Association)

Cat Writers Association (CWA) är en gemenskap av kattskribenter som samlas för att dela med sig av sin kunskap och expertis om katter. Dess uppdrag är att uppmuntra kommunikation och förbättra kvaliteten på kattinformation genom att främja utbildning. Tack vare CWA:s arbete vet människor mer om katter idag än vad de gjorde förr i tiden. De är bättre utbildade och mer kunniga om katters hälsa och vård. De är också mer accepterade som husdjur i vårt samhälle än vad de var för flera decennier sedan.

Föreningen erbjuder sina medlemmar många fördelar, bland annat ett forum för samhället, en årlig konferens, seminarier, tävlingar och nätverksevenemang. Konferensen hålls virtuellt, men om du inte kan delta i konferensen finns det fortfarande många möjligheter att delta.

Chrysostomos-sällskapet

Chrysostom Society of writers består av publicerade kristna författare som strävar efter att tjäna den kristna gemenskapen genom kvalitetslitteratur. De fungerar som mentorer för framväxande författare, erbjuder föreläsningar på offentliga platser och publicerar enskilda och gemensamma trosverk. Medlemmarna träffas årligen för att planera aktiviteter och uppmuntra varandra. Detta är ett utmärkt tillfälle för kristna författare att nätverka och utbyta idéer och perspektiv.

Sällskapet träffas fyra gånger per år och har en lista på över trettio författare. Några medlemmar är Madeleine L'Engle, Luci Shaw, Calvin Miller, Eugene Peterson och Robert Siegel. Andra som har varit medlemmar är Madeleine L'Engle, Harold Fickett, Diane Glancy och Phil Keaggy.