Årets bok

The Book of the Year är en årlig publikation med hundratals berättelser från hela världen. Berättelserna i boken sträcker sig från ett flyktingläger för kameler i Qatar till 2 000 bin som stals från Beeston och den första hajattacken i Storbritannien som gjorde att offret fick en avhuggen tumme. Det finns också märkliga arresteringar, förbryllande val och en överraskande mängd korvnyheter.

Texterna från McCartney

En bok med texter från Paul McCartney är ett värdigt val för årets bok. Innehållet är inte bara insiktsfullt, utan boken är vackert presenterad med aldrig tidigare visade bilder från Beatles personliga arkiv. Texter från McCartney är en prestation som bara sker en gång i en generation. Bokens 154 kompositioner tar läsarna med på en rundtur i sångarens liv och karriär.

The Lyrics from McCartney valdes till Årets Barnes & Noble-bok 2021 av de anställda i Barnes & Noble-bokhandeln. The Lyrics valdes bland åtta böcker, med röster från Barnes & Noble-bokhandlare. Boken innehåller också ett samtal mellan McCartney och företagets vd James Daunt. Streaming av intervjun finns tillgänglig på Barnes & Nobles bokhandels officiella YouTube-kanal.

Gordon-Reeds första roman

Annette Gordon-Reed växte upp i en segregerad stad i östra Texas och blev senare en högljudd kritiker av den amerikanska rasismen. Hon är också en aktivist för färgade människors historiska framsteg. Hennes första roman, Thomas Jefferson and Sally Hemings: An American Controversy, gjorde henne till en auktoritet när det gäller Sally Hemings-affären.

Hon är författare till flera prisbelönta böcker, bland annat Pulitzerpriset för historia 2009 och National Book Award 2008. Hennes senaste roman, Most Blessed of the Patriarchs: A Story of a Civil War-Era America, har vunnit flera priser och utsetts till New York Times bestseller.

Mbues andra roman

Det här är en bok som har allt: kraften i en fantastisk samtida fabel, rika karaktärer och ett hjärtskärande slut. Det är en bok som är värd att läsa och som kommer att dröja kvar hos dig långt efter att du har läst den.

Imbolo Mbues roman utspelar sig i en fiktiv afrikansk by där invånarna har hamnat i ett grepp av en miljökatastrof. Ett fiktivt oljebolag vid namn Paxton möter de äldsta i byn för att besluta om de ska förgifta vattnet, men mötet störs av en mystisk kvinna vid namn Konga, som övertygar byn att hålla männen som gisslan.

Lockwoods första roman

Lockwoods debutroman är den typ av bok som kan väcka både beundran och kontroverser. Liksom Didion och Nora Ephron är Lockwood mästare på den svepande proklamationen, och hon använder den för att fånga en hel rörelse. När hon jämför vita människor med potatis syftar Lockwood på hur de plötsligt kände ett behov av att tala ut mot orättvisor och ojämlikhet. Ironin är att detta politiska uppvaknande vanligtvis sker när folkmusiken blir populär.

Lockwoods debutroman No One Is Talking About This är en fantastisk debut. Det är en starkt självbiografisk roman skriven med en poetens sublima språkkänsla. I boken väver Lockwood in de sociala mediernas brandslang i fiktionens värld. Handlingen kretsar kring en påverkare, och romanen utspelar sig i en webbportal.

Gordon-Reeds andra roman

Annette Gordon-Reeds On Juneteenth är en hyllad roman som utforskar Juneteenths betydelse i den amerikanska historien. Boken utspelar sig i Galveston, Texas, två och ett halvt år efter Emancipationsproklamationen. Även om boken handlar om en tid som ligger långt tillbaka i tiden, ger den fortfarande genklang i dag.

Gordon-Reed har skrivit flera andra böcker om afroamerikansk historia, bland annat böcker om Thomas Jefferson, familjen Hemings och Juneteenth. Hennes arbete har belönats med National Humanities Medal, George Washington Book Prize och Frederick Douglass Prize. Hon har också tilldelats Governor's Award in the Humanities av Mass Humanities.